Hengitys

Rauhallinen hengittäminen laskee stressiä. Näin on helppo kokea kun tietoisesti hidastaa hengitystä, ja samaan tulokseen on tieteellisissä tutkimuksissa päädytty. Eli on varsin hyödyllistä aina silloin tällöin kiinnittää huomiota siihen, kuinka hengittää ja tarvittaessa rauhoittaa hengitystä. SILLÄ, hengityksellä pystyy VÄLITTÖMÄSTI vaikuttamaan muihin järjestelmiin - esimerkiksi sykkeeseen ja hermoston olotilaan. Kuten eräs luennollani ollut asiaa kuvasi: 'Tämähän pitäisi olla kansalaistaito', asiasta on helppo olla samaa mieltä. Rentoutusmentorina, niin joogassa kuin luennoillakin sekä hieroessani kiinnitän huomiota hengittämiseen ja pyrin antamaan tilaa ja mahdollisuuden pysähtyä kokemaan omaa hengitystä ja ehkä huomaamaan sen tärkeyden. Ja kun onnistun tässä, kutsun sitä loistavaksi aluksi.

Hengitysharjoituksia ja erilaisia suuntauksia on lukuisia: joogasta tuttua on Pranayama -harjoitukset, muita löytyy esimerkiksi Buteyko ja Tummo -harjoitukset, muutamia mainitakseni. Osa näistä suuntauksista sisältää lähinnä kehoa rauhoittavia elementtejä, kun taas toisissa tähdätään myös kehon aktivointiin ja opettamiseen ns. tehokkuuteen - kuinka punasolujen määrää ja siten suorituskykyä voi nostaa - siis puhtaasti hengitysharjoitusten avulla. Tai kuinka voi vaikuttaa hengitysharjoituksilla  (yhdistettynä kylmäharjoitteluun) ruskean rasvan määrään kehossa. Kaikki edellä mainittu johtaa parantuneeseen vastustuskykyyn ja hyvinvointiin. Mielenkiintoista, eikö totta!

Tulen mielelläni kertomaan lisää hengittämisestä ja kuinka sen avulla voi lisätä omaa hyvinvointia. Olen käynyt jo useassa yrityksessä ja jokusessa yhdistyksessä hengityksestä puhumassa ja aina kohtaan samanlaisia reaktiota - 'miksei tätä ole minulle kerrottu aikaisemmin?'. Vuonna 2022 suunnittelin ja toteutin Huomio hengitykseen-ohjelman, jonka avulla isolle työntekijäryhmälle tuotiin hengitysharjoitukset jokapäiväiseen tekemiseen mukaan, hyvin tuloksin. En voisi olla iloisempi huomatessani kuinka hengityksen merkitys tulee näkyväksi!


Yksityistunti (yhdelle tai useammalle): Rentouttava hetki

Haluatko kokea, millaisia vaikutuksia tunnin pysähtymisellä voi olla? Tuon tunnin aikana voidaan tehdä hengitysharjoituksia, pysähtyä kokemaan kehoa ja havainnoimaan mieltä sekä päättää tunti ihanaan syvärentoutukseen (lue lisää). 

Mitä sanot, koska olisi tämän aika?


 

Lähetä minulle sähköpostia


Jokaiselle avoin ryhmä

Haluatko mukaan voimaan paremmin - hengittämään ja pysähtymään kanssani?

Mikäli säännöllinen harjoittelu (1-3krt/vko, aamu/ilta) kiinnostaa sinua, laita minulle alla viesti, niin otan sinuun yhteyttä, kun olen saanut ryhmän kasaan. Ryhmän koko 5-8hlö, tunnit etänä 30-60min.

Lähetä minulle sähköpostia
Hengittäminen ja kylmäaltistus, rentoutusmentori


Hengittämisen avulla voi luoda rentoutta!


Hengitysharjoitus

Yksinkertainen hengitysharjoitus lähtee uloshengityksen pidentämisestä. 

  • Aloita sulkemalla silmät ja varmistamalla, että sinulla on hyvä asento, missä on helppoa hengittää. 
  • Seuraavaksi jatka sinulle sopivasta sisäänhengityksestä (esimerkiksi 3-5 sek.) ja anna uloshengityksen vain 'tulla' (ilman, että pusket hengitystä yhtään), ehkä kaksi kertaa pidempänä kuin sisäänhengitys. 
  • Kun olet löytänyt itsellesi sopivat hengitysten pituudet (esim. 3 sek sisään ja 5 sek ulos / uloshengitys aina pidempi), jatka tätä rauhallista ja kiireetöntä hengitystä 15-20 kierrosta.
  •  Jää havainnoimaan tuntemuksia, mitä tunnet?
Posti
Puhelu
Instagram
LinkedIn